Programma beheren vanaf de opdrachtprompt

U kunt Kaspersky Safe Kids vanuit de opdrachtprompt beheren.

Gebruik de volgende syntaxis in de opdrachtregel:

safekids.com <opdracht> [parameters]

Via de opdrachtprompt kunt u verwijzen naar het programma vanuit de installatiemap van het programma of door het volledige pad naar het bestand safekids.com op te geven.

Beschikbare opdrachten voor het beheren van Kaspersky Safe Kids

Opdracht

Beschrijving;

Voorbeeld syntaxis

HELP

Opent Help-informatie over de syntaxis van de opdrachtregel.

safekids.com [ /? | HELPEN ]

UPDATE

Start een update van Kaspersky Safe Kids. Standaard downloadt het programma updates van de hoofdservers.

Op verzoek van de klantenservice moet u mogelijk het programma bijwerken vanaf de testservers met behulp van de parameter [testsource].

Testservers bevatten niet-geteste aanpassingen aan het programma waardoor het programma kan vastlopen.

safekids.com update

ROLLBACK

Hiermee worden de databases van het programma teruggezet naar de vorige versie. Deze opdracht heeft de volgende parameters:

• [/R:<report_file>] – alleen kritieke gebeurtenissen opslaan
  • [/RA:<report_file>] –alle gebeurtenissen opslaan

waarbij <report_file> het volledige pad is naar het TXT-bestand waarin het rapport over het terugdraaien wordt opgeslagen. Deze opdracht vereist het wachtwoord voor uw My Kaspersky-account.

safekids.com rollback </password=<type_password>> [/R[A]:<report_file>]

EXPORT

Exporteert instellingen van Kaspersky Safe Kids naar een TXT-bestand.

safekids.com export <full_path_to_file>

IMPORT

Importeert instellingen vanuit een TXT-bestand naar Kaspersky Safe Kids.

safekids.com import <full_path_to_file>

EXIT

Sluit Kaspersky Safe Kids af. Deze opdracht vereist het wachtwoord voor uw My Kaspersky-account.

safekids.com exit </password=<type_password>

TRACES

Beheert registratie van gebeurtenissen in Kaspersky Safe Kids. Deze opdracht heeft de volgende parameters:

• [on] – schakelt registratie van gebeurtenissen in het programma in
  • [off] - schakelt registratie van gebeurtenissen in het programma uit
  • [clear] – wist het registratiebestand
  • [copyto] – kopieert alles bestanden naar een nieuwe bestemming

safekids.com traceert [copyto <full_path_to_file>]

CHECK_PSW

Controleert uw wachtwoord voor My Kaspersky. Als het ingevoerde wachtwoord correct is, geeft de opdrachtprompt de status van 0 weer. Als het wachtwoord onjuist is, ziet u een fout.

safekids.com check_psw

CLS

Leegt de opdrachtprompt.

safekids.com cls

UNINSTALL_UCP

Meldt My Kaspersky dat Kaspersky Safe Kids is verwijderd.

safekids.com uninstall_ucp

Voor hulp bij de syntaxis van een specifieke opdracht kunt u één van de volgende opdrachten invoeren:

safekids.com <command> /?

safekids.com HELP <command>

Beheer via de opdrachtregel van de installatieparameters van Kaspersky Safe Kids is bedoeld voor gebruik tijdens assistentie door de klantenservice. U wordt afgeraden om deze parameters te gebruiken zonder dat u daartoe door de specialisten van de Klantenservice bent geïnstrueerd of zonder hen te raadplegen.